Bewegwijzering door Opvallend reclame

op

Bewegwijzering is een woord dat nog wel eens voor verwarring kan zorgen. Is het niet wegbewijzering? Volgens Van Dale niet, maar iedereen snapt het gelukkig wel.

Neem nou bewegwijzering op een bedrijventerrein. Het is de bedoeling dat wegwijzers de weg wijzen toch? Helaas is de belettering niet altijd up-to-date. Bedrijven komen en gaan en het wordt niet aangepast op de bewegwijzering. Soms wordt het door het bedrijventerrein zelf geregeld, vaak door de gemeente. Ze worden geplaatst en vervolgens niet meer onderhouden met als gevolg dat de borden smerig, kapot en onleesbaar zijn. Ze wijzen niet meer de weg, ze belemmeren alleen nog maar het uitzicht. Dat is jammer en onnodig.
Mijn handen jeuken dan ook als ik de bewegwijzering op bedrijventerrein De Banen, hier in Wommels, zie. Deze kan ook wel een opfrisser gebruiken. Schoonmaken, rechtzetten en de belettering up-to-date maken. Dat zal weer een stuk netter staan en komt de leesbaarheid alleen maar ten goede. Het contact met de gemeente is gelegd, nu de uitvoering nog!